שעה אחרי כניסת השבת, כשקמתי לרגע מהנטפליקס, המקרר הלך. לא חשבנו לחפש טכנאי בשבת כי המוח היה מטוגן עוד מאתמול, כשהמזגן מת. לדעתי הקארמה טעתה בדירה. ידעתי שתכולתו האהובה של המקרר לא תשרוד יומיים, כי אני אפתח את הדלת שלושים פעמים בהיסח הדעת. אז לקחתי כמה ירקות ומעדנים שהיו קרובים ללבי, ונהגתי בהם כמו כל מי שנתקעו בלי מקרר ב-18 אלף השנים האחרונות: התססתי וייבשתי.
ההתססה היתה מאוד בסיסית את המלפפונים והפלפלונים כבשתי במי מלח נקיים ופשוטים, שבעוד שבועיים, אחרי שהירקות ייכבשו, יוחלפו בחומץ המתובל מצנצנת קורנישונים של המותג הצרפתי Maille, שיתן להם את טעמיו.
בייבוש סטיתי מהמסורות הקדומות אפילו יותר. חשבתי לייבש בשמש. כלומר לא באמת, לרגע לא, אבל אם הייתי חושב לייבש בשמש הייתי יורד מזה. לא חסר ממנה ברחוב, ובטח יהיה קל להתקין בחוץ רשת מוגבהת ולסדר עליה את המזון, פרוס לעובי חצי אצבע. הרשת היא העיקר, דרך אגב. היא המיכשור. טכנולוגיית הייבוש היא משב האוויר היבש. לחות מתאדה כל הזמן, ואוויר יבש ונושב מושך ממנה יותר, ומתסלק איתה. אפשר לייבש גם באיגלו. כאן באזור, השחילו ירקות ועשבים על מחרוזות ותלו ליד החלון או במזווה, קומת-ביניים עם תריסי אוויר, ששימשה גם חדר ייבוש. האינקה בפרו יצרו את הגֶ'רקי – המזון המושלם לאפוקליפסה – מנתחים דקים ומתובלים של בשר אלפקה, שנתלו כמו כביסה על פסגת המאצ'ו פיצ'ו. דלילות האוויר הקר האיצה את התנדפות המים. השמש היא בכל המקרים רק בונוס, גוף חימום שמזרז עניינים. והזירוז חשוב, כי השארת המזון בחוץ מזמינה לתחרות את חיידקי השכונה ועובשיה, שיאבדו עניין רק כש-95% מהלחות יאבדו. לכן לא ייבשתי בשמש. כי האוויר במישור החוף לח ולא היתה רוח, אז ההימור גדול מדי. אני גם מכיר את הציפורים כאן. יכולתי להאיץ את הייבוש: להמליח את פרוסות המזון כדי שיגירו נוזלים, אבל לא בא לא.

אבקות של טעם
אז ייבשתי בתנור: תותים קטנים שחציתי וסידרתי ברווחים, גבינת לאבנה שמרחתי על נייר אפייה תבנית בשכבה דקה, ואם כבר אז באחרת מרחתי שארית של ריבת גויאבות מתוצרת מקומית. כך עושים לדר. את כולם הכנסתי יחד לתנור, שחיממתי ל-40 מעלות במצב קונבקציה. לרוב המזונות יש מתכון בסיסי אחד לייבוש ביתי: פרוסות דקות, חום נמוך, אוויר זורם, וזמן. לחצאי עגבניות לחות מספיק חצי יום. למיובשות כמעט לגמרי, שמצפינות בליבה שלהן טיפה של מתיקות סירופית, כיממה. וכדי לייבש אותן לגמרי, עד שאפשר יהיה לטחון אותן בבלנדר לאבקת עגבניות – פשוט ממשיכים עוד ועוד, ומנמיכים את החום בטיפה. עד שזה נעשה שביר. או עד שהלאבנה מתפצחת כמו קרקר יבש, וחתיכה קטנה ממנה מכה אותך בגל של עוצמה כמעט חסרת-זהות, כנראה מין אוממי מזוקק של חלבוני חלב. ואז טוחנים את זה לאבקה.
ולמה אבקות? לתיבול מקורי במנות או בקינוחים או לערבוב בקמח או בגבינות שמנת – בדומה למה שעושים בתעשייה; או על הצלחת בדומה למה שעושים בדאווינים קולינריים; או לשימוש האותנטי של מזון מיובש – השבתו לחיים במים רותחים. אבקת עגבניות מעורבבת בקצת אבקת בצל, טימין ומלח ממשיכה את המסורית האזורית העתיקה של מרק נמס בכוס. מרק הטרחאנה הטורקי תמיד יובש לאבקה. ואם בעוד נצח תערבבו את אבקת הלאבנה במחבת בכמעט פי שניים מים, תבשלו בעדינות ותקלעו לסמיכות הנכונה, כשזה יתקרר תקבלו סוג של לאבנה. שכמו ירקות מיובשים אחרים שהושרו ברותחין – דומה למקור בהכל מלבד במרקם.

הפסקת חשמל
כי הייבוש הוא כמו ביבי – לא מוערך דיו. כמו שיטות השימור האחרות שמלוות אותנו מההתחלה, ההתססה והעישון, גם הוא קולינרי לא פחות מהישרדותי. בעזרתו נדדנו. הוא הצורה הנוחה בעולם לכווץ מזון ולשנע אותו, תוך שמירת הערך התזונתי ואיכויות הטעם. בעזרתו גם התיישבנו: ב-1989 מצאו בוואדי קובנייה שבדרום מצרים שרידי ישוב שקדם ב-10,000 שנה למהפכה החקלאית, ושיושביו חיו על ירקות שורש צלויים ודגי שפמנון מיובשים – הם תפסו אותם פעם בשנה, אחרי הצפת היאור באוגוס, ואז פוררו את בשרם וייבשו בשמש. ומאז זה ממשיך דרך הבבלים שלפי הרודוטוס ייבשו דגים לקמח שאפו לפיתות מזינות ומצחינות, וחריצי הגבינה שדוד הצעיר לקח לקרב בעמק האלה, ושבהכרח היו מין קישאק; וארבעת הפירות היבשים הנאכלים בעולם, צימוקים, תמרים, שזיפים ודבלים, שנאכלו כאן תמיד, ועד היום שומרים על מראם העתיק הכעור. וקשה לעיין בספר שעלילתו מתרחשת בישראל של עד לפני מאה שנה בלי להיתקל בייבוש. והוא ממשיך ללוות אותנו, בהרבה מוצרי מזון מתועש.
אבל זה כבר לא זה. בזמננו, עם האופנות של מזון מקומי, עונתי ואיטי, לומדים להעריך מחדש את החיבור לקצב הטבע, ולמגבלותיו. הטעמים השונים של הקיץ והחורף, התכתיב של האדמה מה לייבש מתי, כשבשיא העונה היא מפציצה ביבולה, שבעצמו הוא בשיאו, מוכן להילכד ביובש העז – מכל אלה נותקנו, כשעברנו לשיטת השימור הנוחה מכולן והגרועה מכולן – קירור בחשמל. הקרבנו למענו טעם.
מצד שני, נטפליקס.
פורסם במוסף כלכליסט ב-11 באוגוסט 2022. צילום העגבניה: יובל חן
תודה על הטכניקות.
أنابيب راتنج الإيبوكسي في العراق تتربع شركة إيليت بايب في صدارة إنتاج أنابيب راتنج الإيبوكسي، المعروفة بمتانتها الاستثنائية ومقاومتها للمواد المسببة للتآكل. تم تصميم أنابيب راتنج الإيبوكسي لدينا لتلبية المتطلبات الصارمة لمختلف الصناعات، مقدمة مستوى عالٍ من الأداء في تطبيقات مثل إمدادات المياه، وأنظمة الصرف الصحي، وتعامل السوائل الصناعية. تضمن التكنولوجيا المتقدمة والمواد عالية الجودة المستخدمة في عملية التصنيع أن أنابيب راتنج الإيبوكسي لدينا تقدم خدمة موثوقة وطويلة الأمد. التزام شركة إيليت بايب بالابتكار والجودة يجعلنا واحدة من أكثر الموردين موثوقية في العراق. اكتشف المزيد عن منتجاتنا على elitepipeiraq.com.
Профессиональный сервисный центр по ремонту бытовой техники с выездом на дом.
Мы предлагаем: сервисные центры в москве
Наши мастера оперативно устранят неисправности вашего устройства в сервисе или с выездом на дом!
Профессиональный сервисный центр по ремонту компьютеров и ноутбуков в Москве.
Мы предлагаем: macbook сервис
Наши мастера оперативно устранят неисправности вашего устройства в сервисе или с выездом на дом!
walmart priligy 28 to 30 percent reductions for insulin, thiazides, and furosemide that were not offset by increased out of pocket purchases
It s probably okay to drink some alcohol with a can one feel sick with high blood sugar meal, but you should only have 1 serving each day priligy reviews
Bwer Company is a top supplier of weighbridge truck scales in Iraq, providing a complete range of solutions for accurate vehicle load measurement. Their services cover every aspect of truck scales, from truck scale installation and maintenance to calibration and repair. Bwer Company offers commercial truck scales, industrial truck scales, and axle weighbridge systems, tailored to meet the demands of heavy-duty applications. Bwer Company’s electronic truck scales and digital truck scales incorporate advanced technology, ensuring precise and reliable measurements. Their heavy-duty truck scales are engineered for rugged environments, making them suitable for industries such as logistics, agriculture, and construction. Whether you’re looking for truck scales for sale, rental, or lease, Bwer Company provides flexible options to match your needs, including truck scale parts, accessories, and software for enhanced performance. As trusted truck scale manufacturers, Bwer Company offers certified truck scale calibration services, ensuring compliance with industry standards. Their services include truck scale inspection, certification, and repair services, supporting the long-term reliability of your truck scale systems. With a team of experts, Bwer Company ensures seamless truck scale installation and maintenance, keeping your operations running smoothly. For more information on truck scale prices, installation costs, or to learn about their range of weighbridge truck scales and other products, visit Bwer Company’s website at bwerpipes.com.
cytotec for miscarriage Lauren UcjgrwpFwjRj 6 20 2022
kopa lasix Values represent mean SEM, echo data were obtained from n 11 controls and n 16 STIM1 mutant mice
The Best Premium IPTV Service WorldWide!